ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

Τί είναι ο Οξειδωτικός Παράγοντας;

Ο όρος οξείδωση προέρχεται από την παρατήρηση ότι σχεδόν όλα τα στοιχεία αντιδρούν με το οξυγόνο για να σχηματίσουν ενώσεις που ονομάζονται ”οξείδια”. Τυπικό παράδειγμα οξείδωσης είναι η διάβρωση ή η σκουριά του σιδήρου. Σαν οξείδωση μπορεί να οριστεί πολύ απλά η “πρόσθεση οξυγόνου”. Οτιδήποτε προσθέτει οξυγόνο (για παράδειγμα το νερό, ο ήλιος ή ο αέρας) σε κάτι άλλο (σε αυτή την περίπτωση τα μαλλιά σας ή την επιδερμίδα σας) ονομάζεται ”Οξειδωτικός Παράγοντας” ή “Οξειδωτής”.

Πώς οι Οξειδωτές Μπορούν να Επηρεάσουν τα Μαλλιά σας

Σε μέτριες ποσότητες, οι οξειδωτές μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ή ξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών. Μεγάλες ποσότητες οξειδωτικών μπορούν να σπάσουν και να καταστρέψουν την τρίχα, προκαλώντας τελικά την επιδείνωση προβλημάτων.

Χλώριο: Το χλώριο είναι ένα στοιχείο που χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα βακτηρίδια στο πόσιμο νερό και στις πισίνες, καθώς και σαν δραστικό στοιχείο αποχρωματισμού για την αφαίρεση των χρωστικών του χρώματος. Το χλώριο μπορεί να αποχρωματίσει τα μαλλιά, να καταστρέψει τους θύλακες και την πρωτεΐνη, και να δημιουργήσει μια οξειδωτική επίδραση στα μαλλιά. Το ενεργό χλώριο μπορεί να αφήσει στα μαλλιά μια αίσθηση κολλώδη όταν είναι νωπά, και άγρια όταν είναι στεγνά. Το χλώριο μπορεί να τροποποιήσει το ηλεκτρικό φορτίο των ανόργανων ουσιών στα μαλλιά, κάνοντάς τα να εναποτίθενται ισχυρότερα στα μαλλιά, και μπορεί ακόμη να αλλάξει το χρώμα κάποιων ανόργανων ουσιών. Η υψηλή περιεκτικότητα ανόργανων ουσιών μπορεί, με τη σειρά της, να καταστρέψει ή/και να αποχρωματίσει τα μαλλιά.

Νερό / Ήλιος / Αέρας: Το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και το νερό σε συνδυασμό με τη θερμότητα και το φως του ήλιου επιταχύνουν την οξείδωση των μαλλιών. Όσο περισσότερη η έκθεση σε ανοικτούς χώρους τόσο μεγαλύτερη η οξείδωση. Για παράδειγμα, τα βαμμένα μαλλιά ξεθωριάζουν γρηγορότερα στους ανθρώπους με περισσότερη έκθεση στους ανοικτούς χώρους, και ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Υπεροξείδιο: Η χημική ουσία (H2O2) που χρησιμοποιείται σαν οξειδωτικός και λευκαντικός παράγοντας για την αφαίρεση του χρώματος από τα μαλλιά, για ξανθιά ή πλατινέ εμφάνιση. Όσο περισσότερη η συγκέντρωση του υπεροξειδίου, τόσο μεγαλύτερη η οξείδωση.

Εξουδετερωτής: Ένας οξειδωτής που χρησιμοποιείται στη δεύτερη φάση της περμανάντ και της χαλάρωσης της μπούκλας για να κλειδωθεί η πρωτεΐνη της τρίχας. Εάν δεν αφαιρεθεί εντελώς με ένα αντιοξειδωτικό, όπως οι εξουδετερωτές Malibu Wellness, ο εξουδετερωτής μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο τριχωτό της κεφαλής και σπάσιμο της τρίχας μετά την υπηρεσία.

Βρώμιο: Χρησιμοποιείται σαν το χλώριο, ειδικά στις θερμαινόμενες πισίνες, τα τζακούζι και τα spa.

Πώς οι Ανόργανες Ουσίες Εισχωρούν στο Νερό
Τα υπόγεια και τα επιφανειακά ύδατα είναι οι πηγές του νερού για τα σπίτια και τις εταιρίες. Όλες οι πηγές αντλούν το νερό τους από τη βροχή που περνά μέσα από υδροφόρους ορίζοντες ορυκτών.

Η οξύτητα (pH κάτω του 7.0) της βροχής αυξάνει τη διάλυση των ανόργανων ουσιών, συνεπώς αυτά τα στερεά βρίσκονται στο νερό που αντλείται και χρησιμοποιείται στο μπάνιο.

Τα επιφανειακά ύδατα προέρχονται από ποτάμια ή λίμνες, περιέχουν συνήθως λιγότερες ανόργανες ουσίες επειδή το νερό δεν έχει φιλτραριστεί από τα στρώματα των μετάλλων. Δυστυχώς, η αύξηση του πληθυσμού μολύνει το νερό, και προκαλείται πρόσθετη ανάπτυξη βακτηριδίων. Αυτή η ανάπτυξη ελέγχεται στις εγκαταστάσεις με την πρόσθεση χλωρίου που σκοτώνει τα βακτηρίδια, και μετά με την πρόσθεση ενός συνθετικού του ασβεστίου (lime) ελέγχονται τα επίπεδα του χλωρίου.

Πώς οι Ανόργανες Ουσίες Μπορούν να Επικάθονται στα Μαλλιά σας
Οι ανόργανες ουσίες που επηρεάζουν τα μαλλιά είναι φορτισμένες θετικά. Αυτή η εξάρτηση δημιουργεί ένα τείχος από ανόργανες ουσίες πάνω στην πρωτεΐνη, εμποδίζοντας τη σωστή απορρόφηση του χρώματος, της περμανάντ και της ισιωτικής. Οι ανόργανες ουσίες που βρίσκονται στο νερό εκτίθενται συνεχώς στα μαλλιά κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Από τη στιγμή που το ζεστό ή καυτό νερό επιλέγεται για το λούσιμο, ανοίγει ο θύλακας της τρίχας, επιτρέποντας τα θετικά φορτισμένα στοιχεία, όπως τα ανόργανα στοιχεία δηλαδή τα μέταλλα, να εισχωρήσουν στην τρίχα και να προσκολληθούν στην πρωτεΐνη.

Πώς οι Ανόργανες Ενώσεις Μπορούν να Επηρεάσουν τα Μαλλιά

Οι Επιπτώσεις του Ασβεστίου στα Μαλλιά
Αυτή η ανόργανη ουσία βρίσκεται πολύ συχνά στο νερό και δυστυχώς, είναι η αιτία για σοβαρά προβλήματα που δεν αναγνωρίζονται συνήθως από τους περισσότερους επαγγελματίες κομμωτές και τους πελάτες τους.

Το αφαλατωμένο ασβέστιο βρίσκεται με φυσικό τρόπο στο υπέδαφος, ειδικά όπου βρίσκεται ασβεστόλιθος. Το ασβέστιο βρίσκεται στα περισσότερα συστήματα νερού σαν μέρος της διαδικασίας περιποίησης με νερό.

Τρεις Τρόποι με τους Οποίους το Ασβέστιο Επηρεάζει τα Μαλλιά

  1. Τα κατάλοιπα ασβεστίου στα μαλλιά, τους αφήνουν μια αίσθηση ξηρή και τα βαραίνουν. Μπορεί επίσης να χαλαρώσει και την περμανάντ.
  2. Τα άλατα του ασβεστίου επικάθονται στο τριχωτό της κεφαλής και προκαλούν απολέπιση, συχνά γνωστή σαν πιτυρίδα. Αυτά τα κατάλοιπα μοιάζουν πολύ με τα άλατα που επικάθονται στο μπάνιο και τον νιπτήρα και είναι συνδεδεμένα με το σκληρό νερό και το σαπούνι.
  3. Τα κατάλοιπα του ασβεστίου φράζουν τη ρίζα της τρίχας, προκαλώντας το σπάσιμο της τρίχας, και μπορεί να επικαλύψει το τριχωτό της κεφαλής, εμποδίζοντας την περεταίρω ανάπτυξη των μαλλιών.

Χαλκός: Αυτό το ορυκτό επικάθεται δυνατά στα μαλλιά και προέρχεται από τα υπόγεια ύδατα, από τα σωματίδια των χάλκινων σωληνώσεων του νερού, ή πιο συνηθισμένα από τις θειικές ενώσεις του χαλκού που προστίθενται στο νερό της πισίνας και το πόσιμο νερό για τη ρύθμιση της ανάπτυξης των αλγών. Ο οξειδωμένος χαλκός αποχρωματίζει τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά, δίνοντας έναν πρασινωπό τόνο, και κάνει τα σκούρα μαλλιά να δείχνουν σκουρότερα. Μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά, και να προκαλέσει προβλήματα στην περμανάντ, στη βαφή και στο ίσιωμα των μαλλιών.

Σίδηρος: Βρίσκεται συνήθως στο νερό της πηγής σε περιοχές που έχουν συγκεντρώσεις σιδήρου στο υπέδαφος. Οι συγκεντρώσεις του σιδήρου σκουραίνουν σιγά σιγά τα μαλλιά, τα βαραίνουν και εμποδίζουν τη σωστή χημική εργασία. Οι μεγάλες ποσότητες σιδήρου δίνουν έναν τόνο πορτοκαλί στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά και κάνει τα σκούρα μαλλιά σκουρότερα, με κοκκινωπές ανταύγειες. Ο οξειδωμένος σίδηρος λειτουργεί ουσιαστικά σαν οξειδωτής στα μαλλιά με τον ίδιο τρόπο που το ελαφρύ υπεροξείδιο βλάπτει τα μαλλιά. Μπορεί να προκαλέσει υπερβολική αίσθηση ξηρότητας στα μαλλιά και μπορεί επίσης να αλλάξει την υφή των μαλλιών.

Μαγνήσιο: Το μαγνήσιο είναι άφθονο στο έδαφος και είναι βασικό συστατικό του συμπλέγματος ανόργανων στοιχείων που βρίσκονται στο σκληρό νερό. Όπως και το ασβέστιο, το μαγνήσιο επικάθεται στα μαλλιά, αφήνοντας μια αίσθηση ξηρή και βαριά.

Οξείδιο του Πυριτίου: Μοιάζει με την άμμο και βρίσκεται σε ηφαιστειογενείς περιοχές ή σε περιοχές που είναι έρημοι. Συνήθως είναι συνδεδεμένο με το ασβέστιο ή το μαγνήσιο και δημιουργεί πολύ σκληρά, σχεδόν αδιάλυτα κατάλοιπα στις επιφάνειες. Το οξείδιο του πυριτίου που βρίσκεται στο νερό επικάθεται στα μαλλιά, προκαλώντας τις ίδιες συνέπειες με το ασβέστιο – ξηρότητα, πιτυρίδα, βάρος και τριχόπτωση.

Μόλυβδος: Ο οξικός μόλυβδος χρησιμοποιείται σε ορισμένα σπιτικά σκευάσματα για την κάλυψη των γκρίζων. Αυτό το στοιχείο αφήνει κατάλοιπα, δίνοντας ξηρή αίσθηση στα μαλλιά και εμποδίζοντας τη διαδικασία στη χημική υπηρεσία, όπως περμανάντ και βαφές, να γίνει σωστά.

Τηλέφωνο

Για πληροφορίες και απορίες
καλέστε μας στο
215. 530.4100

Malibu C | Newsletter